Nieuws

NOB: 'Zoet is weg en zuur is gebleven'

Het evenwicht in de fiscale afspraken binnen het regeerakkoord is verdwenen. Dat stelt bestuurslid Stephen Brunner van de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB) in het FD. "Het zoet is weg en het zuur is gebleven."

Onder maatschappelijke druk trok het kabinet eerder plannen voor afschaffing van de dividendbelasting in. Verder werd een verlaging van de belasting op winsten vanaf € 250.000 uitgesteld en werkt het kabinet mee met een wetsvoorstel dat multinationals beperkt in het verrekenen van buitenlandse verliezen met de Nederlandse winst- of vennootschapsbelasting. "Ook de belastingwetten voor 2020, waarover de Tweede Kamer dinsdag debatteert, bevatten geen douceurtjes voor het internationale bedrijfsleven", zo schrijft het FD.

De NOB stelt dat multinationals momenteel in Den Haag "geen goed meer kunnen doen", waar ze eerder nog konden rekenen op welwillendheid. "De zigzagkoers van het kabinet is nu niet het toonbeeld van een betrouwbare overheid”, aldus de Orde in een advies aan de door het Kabinet ingestelde commissie Ter Haar, die zich momenteel buigt over de fiscale verplichtingen van multinationals. De belastingadviseurs doen een dringend beroep op de commissie om niet vooruit te lopen op een internationale discussie over de belastingafdracht van multinationals.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.