Nieuws

Accountant is Ambtenaar van het Jaar 2019

Jolanda van Tongeren RA, strategisch adviseur Business Accounting van de gemeente Almere, is de winnaar van de Publiek Denken Top 100 Ambtenaar van het Jaar 2019.

Dat heeft juryvoorzitter Eveline de Kruijk vanavond bekendgemaakt. "Niet alleen beschikt Van Tongeren over het vermogen om maatschappelijke opgaven in overeenstemming te brengen met de publieke belangen, ook excelleert ze in haar werk achter de schermen. Complexe opgaven vertaalt ze eenvoudig, en daar waar nodig helpt zij collega’s met de impact van een goede verantwoording", aldus het juryrapport.

Van Tongeren is als internal auditor van de gemeente Almere ook lid van de NBA Werkgroep Decentrale Overheden (WGDO).

De verkiezing is een initiatief van uitgever Publiek Denken, in samenwerking met de gemeente Zaanstad, het Interprovinciaal Overleg (IPO), IZA en adviesbureau Leeuwendaal. In 2019 is de verkiezing voor de negende keer georganiseerd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.