Nieuws

'Maturiteitsmodel' moet financieel professional helpen bij ontwikkeling

De ledengroep Accountants in Business van de NBA heeft een 'maturiteitsmodel' ontwikkeld, dat financieel professionals moet helpen richting te geven aan hun persoonlijke ontwikkeling en die van hun afdeling.

Het 'Maturiteitsmodel financieel professional 2022' komt voort uit de eind 2017 door de ledengroep gepresenteerde 'Toekomstvisie op het beroep van de financieel professional'. Het model moet hoogopgeleide financieel professionals (zoals RA's en AA's in business) en de organisatie waarin ze werken, handvatten bieden bij de professionele ontwikkeling. Hiervoor zijn de hoofdactiviteiten, toekomstige ontwikkelingen en rollen voor strategie, performance management, governance, risk & compliance en finance operations & reporting uitgewerkt en beschreven.

Gezonde toekomst

Het volwassenheidsmodel, inclusief bijbehorende profielen, is ontwikkeld samen met vijf hoogleraren en ruim dertig specialisten uit de praktijk, het onderwijs en de wetenschap. Door richting te geven aan persoonlijke ontwikkeling en kennis op te doen in de praktijk kan de financieel professional voorop blijven lopen in zijn of haar vak en zo bijdragen aan een (financieel) gezonde toekomst van de organisatie waarin die werkzaam is, aldus de NBA.

De beroepsorganisatie organiseert op 23 april een evenement over het nieuwe maturiteitsmodel, getiteld 'Financieel professional 2022: hoe blijf ik toekomstbestendig?' Het event is gericht op functionarissen met interesse in de ontwikkeling van financieel professionals en de financiële functie in organisaties. Naast financieel professionals zelf wordt daarbij gedacht aan (PE-)opleiders en HR-functionarissen die actief zijn in finance.

Bekijk de NBA-video over het Maturiteitsmodel

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.