Nieuws

Omzet zakelijke dienstverlening 8,4 procent hoger

De omzet van de zakelijke dienstverlening was in het vierde kwartaal van 2018 8,4 procent hoger dan een jaar eerder. De omzet in de accountancy en administratie steeg met 5 procent.

Dat meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers. De omzetstijging is vergelijkbaar met de voorgaande kwartalen. De omzetstijging van de IT-dienstverlening was 8,5 procent, 1,5 procentpunt hoger dan vorig kwartaal.

De omzet van IT-dienstverleners was in het vierde kwartaal 8,5 procent hoger dan een jaar eerder. Dit is meer dan in het derde kwartaal (7,0 procent). Voor de branches in de zakelijke dienstverlening was de omzetontwikkeling over het algemeen vergelijkbaar met het derde kwartaal. De uitzendbranche is de koploper met 10,9 procent omzetstijging.

Personeelstekort

Aan het begin van het eerste kwartaal van 2019 zegt 33,9 procent van de zakelijke dienstverleners last te hebben van een tekort aan arbeidskrachten. Dit is vergelijkbaar met het beeld in 2018. In ieder kwartaal gedurende dat jaar ervoer ongeveer een op de drie ondernemers dit als een belemmering voor de activiteiten.

Het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners blijft ook voor het eerste kwartaal van 2019 positief en is zelfs iets verbeterd ten opzichte van het vierde kwartaal van 2018.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.