Nieuws

VU start masterclass Digital Auditing

De Vrije Universiteit in Amsterdam heeft een nieuwe masterclass Digital Auditing ontwikkeld, gericht op ervaren accountants.

De masterclass Digital Auditing Essentials geeft volgens de VU "invulling aan de toenemende behoefte van ervaren accountants om hun kennis en inzicht te vergroten met de nieuwste inzichten in technologie, cybersecurity en data analytics en de impact hiervan op de controle van de jaarrekening". 

De masterclass beslaat acht vrijdagen, waarin concreet wordt ingegaan op het auditen ván IT en auditen mét IT. "Dankzij samenwerking met de kantoren maken we een unieke link naar audit aanpak, elektronisch dossier en templates van de accountantsorganisatie waar de deelnemer werkt", steltPeter Eimers, hoogleraar Auditing aan de VU. "Dus niet alleen over het waarom en wat, maar ook over hoe het morgen toe te passen." Volgens Eimers is de masterclass "perfect voor accountants die hun controles 2019 willen vernieuwen".

De VU startte drie jaar geleden al met een eenjarig programma Digital Auditing. Deelnemers bleken daarna sneller in staat om een beter gesprek aan te gaan met klanten en IT-collega’s, aldus hoogleraar IT Audit Abbas Shahim. De masterclass moet een grotere groep ervaren accountants bereiken.

De eerste groep deelnemers start op 24 mei, een tweede op 6 september. Er is daarna ook een mogelijkheid om in te stromen in het Advanced Digital Auditing programma en de volledige RE-opleiding te doorlopen. Meer informatie is beschikbaar via digitalauditing.nl

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.