Nieuws

'Uitblijven jaarrekening Strukton voedt onzekerheid aandeelhouders'

Er heerst onzekerheid en onbegrip onder aandeelhouders van aannemer Strukton over het uitblijven van een goedgekeurde jaarrekening.

Dat zegt Paul Koster, voorzitter van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB), tegen De Telegraaf. Strukton heeft de wettelijke publicatietermijn inmiddels ruim twee maanden overschreden. In februari 2019 deed de FIOD een inval bij het bouwbedrijf, naar aanleiding van een metroproject in de Saudische hoofdstad Riyad waar Strukton aan meebouwt. Strukton is een dochterbedrijf van Oranjewoud.

Eerder gaf controlerend accountant PwC een verklaring met beperking af bij het jaarverslag over 2016 van Oranjewoud, wegens onzekerheden over de gang van zaken in Riyad. De werkzaamheden van de lokale agent, waarmee door Strukton in 2013 een overeenkomst werd afgesloten, waren volgens de accountant onvoldoende gedocumenteerd. Daardoor kon niet over voldoende controle-informatie worden beschikt. Over 2017 is wel een goedkeurende controleverklaring verstrekt. PwC gaat in die verklaring uitgebreid in op de kwestie rondom de agent in Riyad.

Het is momenteel niet duidelijk waarom de accountant nog altijd geen goedkeurende verklaring af wil geven bij de cijfers van Strukton. Koster denkt dat, gezien de eerdere problemen bij Oranjewoud en Strukton rondom het project in Riyad, de accountant er nu waarschijnlijk zeker van wil zijn dat "alle informatie boven tafel komt, voordat er afgetekend kan worden".

Zowel Strukton als de accountant geven geen commentaar.

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.