Nieuws

UvA viert negentigjarig bestaan accountantsopleiding

De Universiteit van Amsterdam viert het negentigjarige bestaan van haar accountantsopleiding die Théodore Limperg ooit oprichtte met een symposium.

Het symposium met de titel 'De actuele waarde van het Limpergiaans vertrouwen' draait om de rol van de accountant in 2020 en daarna. "Als we nu eens een stap terug zetten en vanuit een ‘clean sheet’ beginnen om de rol van de accountant vorm te geven, zonder rekening te houden met de huidige maatschappelijke en wettelijke beperkingen: wat verwachten de diverse stakeholders van de accountant? Ter viering van het negentigjarig bestaan van de accountantsopleiding, willen we in een debat met diverse stakeholders ingaan op de toekomstige rol van de accountant in de komende jaren", aldus de UvA.

Sprekers zijn Philip Wallage (hoogleraar Auditing, UvA), Tom de Swaan (RvC ABN Amro), Paul Koster (Vereniging van Effecten Bezitters), Barbara Majoor (Autoriteit Financiele Markten) en Marco van der Vegte (voorzitter NBA). Na de inleiding zal er, onder leiding van Jan Bouwens (hoogleraar Accounting, UvA) een discussie zijn tussen de sprekers en de zaal op basis van een aantal stellingen over de rol van de accountant in het financieel systeem.

Het gratis symposium wordt gehouden op vrijdag 30 augustus 2019, aanmelden kan online.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.