Nieuws

Big four distantiëren zich van protesten in Hongkong

De big four zeggen niet achter een paginagrote advertentie van big four-werknemers te staan, waarin de werknemers zich uitspreken als voorstanders van de huidige protesten.

Dat blijkt uit de reacties van de vier kantoren op een advertentie die door anonieme big four-medewerkers is geplaatst in Apple News, een lokale publicatie. PwC zegt "fel tegen elke actie of statement te zijn die tegen de nationale soevereniteit is gericht". EY zegt niet te kunnen bevestigen of de advertentie authentiek is, maar veroordeelt "geweld en illegale handelingen". KPMG zegt dat het hoopt dat Hongkong een vreedzame plek blijft en "welvarend blijft als een van de belangrijkste internationale financiële centra in de wereld, op basis van de wet en het principe van 'één land, twee systemen'."

Deloitte neemt ook afstand van de advertentie, maar zegt het recht te accepteren van individuen om op een vreedzame wijze hun mening te geven. Het kantoor zegt verder te hopen dat "sociale orde snel wordt hersteld door middel van een vreedzame dialoog en samenwerking tussen alle partijen".

China heeft tot nu toe niet ingegrepen in Hongkong, maar voert nu de wel de druk op bedrijven op om zich te distantiëren van de protesten. De demonstraties begonnen enkele weken geleden tegen een uitleveringswet waardoor verdachten snel aan China zouden kunnen worden uitgeleverd door Hongkong. Inmiddels is het doel van de protesten echter breder geworden en richten de demonstranten zich tegen het schenden van mensenrechten en het beknotten van vrijheden door de Chinese regering. De big four hebben duizenden werknemers in Hongkong en China.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.