Nieuws

Accountants niet meteen druk met Miljoenennota

Accountants duiken op Prinsjesdag niet massaal op de nieuwe belastingplannen van het kabinet. Maar de plannen worden door veel accountants wel snel gedeeld met hun opdrachtgevers.

Een kleine poll op Accountant.nl toont aan dat accountants zich op Prinsjesdag niet meteen storten op alle berichtgeving rondom de inhoud van de Miljoenennota. 45 procent zegt dat niet te doen, 42 procent wel, 13 procent weet het niet. Ook zegt een meerderheid (52 procent) zich niet meteen te verdiepen in de belastingplannen van het kabinet voor het komende jaar; 39 procent doet dat wel.

Veertig procent van de accountants geeft aan zijn opdrachtgevers of de eigen werkgever wel snel te informeren over de gevolgen van het Belastingplan 2020. Dat kan ook makkelijk, want veel media (ook Accountant.nl) bieden daags na Prinsjesdag al een overzicht van de voorstellen uit dat plan. Overigens geeft 38 procent van de respondenten aan de belastingplannen niet direct met de werkgever of opdrachtgever te delen en 22 procent weet dat nog niet.

De uitkomsten van de korte polls, die drie achtereenvolgende dagen op deze site werden gehouden, zijn echter mogelijk niet representatief, omdat de respons beperkt was.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.