Nieuws

'Huiszoeking bij toekomstige topvrouw KPN'

Het Brusselse gerecht heeft huiszoekingen uitgevoerd bij Dominique Leroy, de vertrekkende topvrouw van telecombedrijf Proximus.

Het bedrijf bevestigde dat er onderzoek is gedaan in haar kantoor. Volgens verschillende Belgische media is ook haar thuisadres bezocht. Leroy komt binnenkort aan het roer te staan van KPN.

Volgens zakenkrant De Tijd gaat het om een gerechtelijk onderzoek naar misbruik van voorkennis bij het verhandelen van Proximus-aandelen. De Belgische beurswaakhond FSMA zei eerder al onderzoek te gaan doen naar een aandelentransactie van Leroy. Kort voor ze haar vertrek bij Proximus bekendmaakte, zou ze nog een pakket aandelen van ruim 285 duizend euro te gelde hebben gemaakt.

Leidinggevenden bij beursgenoteerde bedrijven zijn in België verplicht om transacties te melden als het totaalbedrag in een kalenderjaar boven vijfduizend euro komt. De FSMA maakt die transacties vervolgens openbaar. Het vertrek van een bestuurder in een bedrijf geldt als koersgevoelige informatie.

Een woordvoerder van KPN liet weten "kennisgenomen te hebben van de berichtgeving" over Leroy. Ze wilde verder geen commentaar geven. Leroy volgt bij KPN Maximo Ibarra op. Eind oktober praat het telecombedrijf beleggers bij over de voorgenomen benoeming.

Bron: ANP

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.