Nieuws

Klaas Knot spreker op Accountantsdag

DNB-president Klaas Knot spreekt tijdens de Accountantsdag 2019 over het rentebeleid van de ECB, de vooruitzichten voor de economie en mogelijke risico's.

De president van De Nederlandsche Bank was recent flink in het nieuws wegens zijn kritiek op het pakket aan maatregelen dat de Europese Centrale Bank (ECB) aankondigde om de economie in de eurozone een zetje te geven. De ECB verlaagt de rente en start met een opkoopprogramma van twintig miljard euro per maand.

Volgens Knot staan de maatregelen van de ECB “in geen verhouding met de economische omstandigheden”. Hij stelt dat er “gegronde redenen zijn om de effectiviteit in twijfel te trekken”. Ook vanuit andere EU-landen wordt kritiek geuit op de maatregelen van de ECB.

Risicomanagement

De lezing van de DNB-president past in het thema risicomanagement, dat tijdens de Accountantsdag 2019 centraal staat. Om financiële resultaten goed op waarde te schatten is inzicht in risico's, risicobeheersing en verdienmodellen essentieel.

Naast Klaas Knot spreken onder meer Aleid Wolfsen (voorzitter Autoriteit Persoonsgegevens), Kees de Kort (econoom en beurscommentator bij BNR), Mona de Boer (PwC), Martin Hoogendoorn (hoogleraar financial accounting EUR), advocaat Axel Arnbak en internetondernemer Alexander Klöpping tijdens de komende Accountantsdag.

De Accountantsdag wordt dit jaar georganiseerd op 20 november, in de Van Nelle Fabriek in Rotterdam. Aanmelden kan op www.accountantsdag.nl  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.