Nieuws

PwC Luxemburg accepteert bitcoins

Vanaf 1 oktober is het voor cliënten van PwC Luxemburg mogelijk om af te rekenen in bitcoins.

Volgens PwC is het accepteren van de digitale munt in Luxemburg noodzakelijk omdat het zelf al in de technologie investeert en het ook bij klanten promoot. Thomas Campione, Blockchain & Crypto-assets leader bij PwC: "Het werd ons duidelijk dat we niet konden blijven investeren in bitcoin, het promoten, oplossingen voor klanten bouwen en hun transformatie daarin ondersteunen zonder dat we er zelf aan meedoen."

PwC Nederland zegt tegen het Financieele Dagblad dat het om een proef gaat en dat het allemaal nog "heel nieuw en heel onduidelijk is. Daarom proberen we het op kleine schaal uit". Als de proef succesvol blijkt wordt het uitgerold over de rest van het netwerk.

Eind 2017 maakte PwC Hongkong bekend dat het als eerste big four-kantoor bitcoins ging accepteren als betaling voor adviesdiensten.

Gerelateerd

reacties

Reageer op dit artikel

Spelregels debat

    Aanmelden nieuwsbrief

    Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

    Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.