Nieuws

Cyriel Nysten wint Brenda Westra Opinieprijs

Cyriel Nysten heeft de Brenda Westra Opinieprijs 2020 gewonnen, met een opiniebijdrage over klimaatverandering als economisch probleem. De prijs wordt jaarlijks uitgereikt door Nyenrode.

Nysten, alumnus van de Nyenrode Executive Master of Finance & Control, maakt in zijn opinie ‘Winstmaximalisatie behoeft reparatie’ duidelijk dat ook finance professionals een essentiële rol kunnen vervullen in de aanpak van klimaatproblemen. Het is niet alleen milieuprobleem, maar ook een economisch probleem.

Hiervoor is een significante verandering nodig in het denken en handelen van die professionals. De auteur hanteert als invalshoek het stakeholdermodel in plaats van het shareholdermodel. Hij levert zo een bijdrage aan het maatschappelijk debat over duurzaamheid, aldus de jury.

De tweede prijs ging naar Max Struijlaart, alumnus van de post-master Accountancy, met een opinie over thuiswerken als valkuil voor de accountant. Derde werd Seren Güven, student master Accountancy, met een opiniebijdrage over discriminatie en diversiteit.

Dit jaar waren 18 (oud)studenten van de Nyenrode Accountancy- en Controlling-opleidingen genomineerd voor de Brenda Westra Opinieprijs. Hun opinies zijn opgenomen in de bundel Brenda Westra Opinieprijs 2020 en gepubliceerd op The Accountables, het Nyenrode-platform voor en door accountancystudenten.

Een feestelijke uitreiking op Nyenrode was door de coronamaatregelen niet mogelijk. Daarom ging juryvoorzitter Ruud Vergoossen langs bij de winnaars langs om de prijzen uit te reiken.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.