Nieuws

Curator FNG onderzoekt dubbelrol van adviseur

De curator van de Nederlandse winkelketens van het Belgische modeconcern FNG gaat onderzoek doen naar een mogelijke dubbelrol van een adviseur.

De adviseur was werkzaam voor de curator, maar is volgens NRC ook betrokken bij de voortzetting van de activiteiten van Miss Etam, Steps en Claudia Sträter. De krant schrijft dat de adviseur vaker zaken doet met 'bedrijvendokter' Martijn Rozenboom.

Curator Kees van der Meent geeft aan de adviseur gevraagd te hebben naar de mogelijke belangenverstrengeling, maar die ontkent dat daar sprake van is. Desondanks wil Van der Meent de zaak onderzoeken omdat hem 'berichten bereiken die precies het tegenovergestelde verhaal vertellen'.

"Berichten over mogelijke belangenverstrengeling nemen wij zeer serieus en deze dienen grondig onderzocht te worden", aldus Van der Meent. Volgens de curator zullen 'passende maatregelen' worden getroffen tegen de adviseur als blijkt dat die niet de waarheid heeft verteld.

Rozenboom nam de Nederlandse ketens van FNG na het faillissement van het Belgische bedrijf over. Behalve de eerdergenoemde ketens hoorde daar ook Expresso bij. Die laatste keten en Claudia Sträter zijn alweer doorverkocht door Nxt Fashion, zoals het moederbedrijf van de FNG-ketens nu heet.

Bij Miss Etam waren er al de nodige problemen, onder meer omdat het personeel niet tijdig werd betaald. De ondernemingsraad van die keten denkt dat Rozenbooms overnamebod niet serieus was en dat hij louter in een doorverkoop geïnteresseerd is.

Witwaspraktijken

Er loopt momenteel ook nog een onderzoek in België naar mogelijke witwaspraktijken bij FNG. In totaal zou er sinds eind 2016 110 miljoen euro zijn weggesluisd naar het Nederlandse bedrijf FIPH, een investeringsvehikel van de voormalige FNG-aandeelhouder Rens van de Schoor. Vooralsnog heeft de Belgische onderzoeksrechter nog geen acties uitgevoerd in Nederland. Een woordvoerder liet eind oktober weten dat het gerechtelijk onderzoek "volop aan de gang is".

Bron: ANP/Accountant

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.