Nieuws

Ook operationeel directeur de Volksbank vertrekt

Mirjam Verhoeven vertrekt als operationeel directeur bij de Volksbank. De bestuurder verschilt van mening over de gang van zaken, het te voeren beleid en de te volgen koers van het financiële concern achter SNS Bank, Regiobank, ASN Bank en BLG Wonen. Daarop is besloten om na "goed overleg" met de raad van commissarissen uit elkaar te gaan.

Verhoeven was achttien jaar verbonden aan de Volksbank en de rechtsvoorgangers. Ze is de tweede bestuurder die in korte tijd vertrekt bij de bank.

Eerder werd financieel directeur Pieter Veuger ontslagen. Veuger, een voormalig partner bij PwC, trad in maart dit jaar aan bij het concern. Als snel bleek dat er onvoldoende basis was voor een constructieve samenwerking binnen de directie, waarop hij in augustus alweer vertrok.

Minister Wopke Hoekstra (Financiën) zei destijds het "ongelukkig" te vinden dat de Volksbank alweer op zoek moest naar een nieuwe financieel directeur. Hij heeft naar eigen zeggen de voorzitter van de raad van commissarissen persoonlijk gesproken en zijn zorgen geuit over de gang van zaken.

Bron: ANP/Accountant

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.