Nieuws

Vitamine A-podcast: 'Challenge de status quo'

De jonge generatie accountants durft vaker de status quo te 'challengen', aldus accountancystudenten Jochem Beemster, Gijs de Bra en Matthijs Bredenoord in Vitamine-A, de podcast voor accountants.

Beluister Vitamine A-podcast aflevering #13 met drie jonge accountants.

De studenten, alle drie bezig met hun postmaster accountancy aan de UvA, spraken met Vitamine A-host Sven Budding naar aanleiding van hun column in het FD. Die schreven zij als reactie op een interview met kwartiermakers Marlies de Vries en Chris Fonteijn. In de column gaven zij aan binnen het accountantsberoep meer openheid te ervaren dan sommigen menen.

De drie studenten pleiten er voor dat mensen vanuit de sector zich individueel laten horen over het accountantsberoep; vanuit de organisaties klinkt dat toch vaak te veel als ‘Wij van WC Eend’. En ze roepen jonge collega’s om moed te tonen, de discussie aan te gaan en de frisse blik te behouden.

De Vitamine A-podcasts zijn te beluisteren via Apple Podcast, Spotify, Google Podcasts, Pocket Casts, Stitcher, Deezer, Overcast en Tune In. Alle afleveringen zijn daarnaast terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website.

Luister en abonneer je op de podcast Vitamine A bij Spotify of Apple Podcasts. Maak het jezelf makkelijk en mis geen aflevering!

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.