Nieuws

Easyjet-bestuurslid stapt op vanwege Wirecard-verleden

Easyjet-bestuurslid Anastassia Lauterbach heeft deze week ontslag genomen nadat een aandeelhoudersadviesgroep aandrong op haar aftreden vanwege haar rol bij het gevallen betaalbedrijf Wirecard.

Dat meldt de Financial Times. Lauterbach trad in 2018 bij Wirecard toe tot de raad van commissarissen en werd voorzitter van het nieuw opgerichte risk en compliance-comité, die als taak had om de interne controle en governance bij Wirecard te verbeteren. De invloedrijke aandeelhoudersadviesgroep ISS riep vanwege die rol onlangs op tot haar vertrek bij Easyjet.

Volgens ingewijden zou Lauterbach enkele maanden voor het omvallen van Wirecard intern hebben aangedrongen op het vertrek van ceo Markus Braun en coo Jan Marsalek. ISS vindt het falen van het risicomanagement, toezicht en governance bij Wirecard echter een te grote "smet" op het blazoen van Lauterbach en adviseert aandeelhouders om zich te onthouden van stemming bij de herverkiezing van het bestuur van Easyjet tijdens de jaarvergadering die vandaag plaatsvindt. Lauterbach wilde die stemming niet afwachten en stapte afgelopen maandag daarom zelf op.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.