Nieuws

NBA zoekt volgende voorzitter en algemeen bestuurslid

Het NBA-bestuur is op zoek naar twee nieuwe leden: een beoogd voorzitter en een algemeen bestuurslid met in de portefeuille mkb en innovatie. Doel is voordracht aan en benoeming in de ledenvergadering van juni 2021, in verband met het aflopen van zittingstermijnen.

Huidig NBA-voorzitter Marco van der Vegte, die eind 2021 zal terugtreden, refereerde recent in zijn column al aan beide vacatures: "Er is een profiel opgesteld van de nieuwe voorzitter en wij spreken als bestuur uit dat het bij voorkeur een titelhouder moet zijn, maar niet per se. Wij denken aan een AiB'er of iemand van een klein of middelgroot kantoor, maar nadrukkelijk staat de vacature straks open voor elke RA, AA of niet-accountant."

Voor de opvolging van bestuurslid Jan Wietsma zoekt de NBA volgens Van der Vegte "nadrukkelijk een niet-titeldrager, met ervaring rondom innovatie en mkb".

Vacatures

In het selectieproces laat het bestuur zich begeleiden door bureau Ebbinge. Beide vacatures zijn te vinden op hun site. Voor de vacatures wordt geadverteerd op 12 december (in NRC) en 19 december (in het FD, NRC en de Volkskrant).

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.