Nieuws

Zelfstandigen mogen geleend Tozo-geld later terugbetalen

Zelfstandige ondernemers die lenen via de Tozo, een van de regelingen in het steunpakket, hoeven dit geld een half jaar later pas terug te betalen. Ze hoeven pas in juli volgend jaar te beginnen met aflossen, in plaats van 1 januari, meldt staatssecretaris Bas van 't Wout (Sociale Zaken) aan de Tweede Kamer.

Veel zelfstandigen die kapitaal voor hun bedrijfje hadden geleend, kunnen het geleende geld en de rente nog niet betalen, denkt het kabinet. Tot 1 juli hoeven ondernemers die geleend hebben, geen rente te betalen. De aflossingstijd wordt ook met zes maanden verlengd tot drieënhalf jaar.

De Tozo is een regeling die zelfstandigen inkomensondersteuning verleent als zij door de coronacrisis zijn geraakt. Maar onderdeel van de Tozo is ook de gunstige lening voor ondernemers die geld nodig hebben om hun bedrijfje overeind te houden.

"Aan het begin van de crisis hadden wij niet voorzien dat deze tot nu zou voortduren", zegt Van 't Wout. "Helaas is dit wel de situatie. Een situatie waar zij niets aan kunnen doen. Daarom zorgt het kabinet nu dat zelfstandigen iets meer lucht krijgen."

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.