Nieuws

Centurion-beleggers schikken met VWGNijhof

Accountantskantoor VWGNijhof heeft een schikking getroffen met gedupeerde Centurion-beleggers, meldt dagblad De Gelderlander.

Het Arnhemse Centurion, dat belegde in vakantiehuizen in Costa Rica, bleek na onderzoek van het OM een piramidespel te zijn. Het beleggingsfonds ging in 2014 failliet. Drie bestuurders werden in 2016 veroordeeld tot jarenlange celstraffen.

VWGNijhof deed jarenlang werkzaamheden voor Centurion. Een registeraccountant van het kantoor die controle- en assuranceopdrachten voor het fonds uitvoerde werd in 2017 door de Accountantskamer voor drie maanden doorgehaald na een tuchtklacht van de stichting van gedupeerde beleggers en de curator. Een AA van het kantoor kreeg een waarschuwing.

De ruim 600 beleggers stelden VWGNijhof begin vorig jaar aansprakelijk. Volgens De Gelderlander is er nu na maandenlange onderhandelingen een schikking getroffen, waarbij de beleggers 15 procent van hun inleg terugkrijgen. De schikking met de verzekeraars van het VWGNijhof betekent echter niet het kantoor aansprakelijkheid erkent, aldus een woordvoerder van de beleggers tegenover de krant.

VWGNijhof bestaat overigens niet meer. Het kantoor is in 2018 opgesplitst.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.