Nieuws

Podcast over 'Spookcijfers'

In de vierde aflevering van Vitamine A, de podcast voor accountants, spreken auteurs Nart Wielaard en Tom Nierop over hun in 2019 verschenen boek 'Spookcijfers'. Een boek over getallen die rammelen.

Het boek Spookcijfers, vervolg op een eerdere rubriek in het magazine Accountant, gaat over slecht becijferde conclusies die met regelmaat leiden tot rotsvaste overtuigingen. Nierop en Wielaard spreken met podcast-host Sven Budding over hoe comfortabel we het vinden om getallen te horen, maar ook hoe menselijk het is om getallen voor ‘waar’ aan te nemen. Hoe ontwikkel je voor cijfers het juiste kritisch vermogen? Wat zijn de grootste getallenblunders en hoe kan Nederland tachtig miljard beter? Dergelijke zaken komen in het boek aan de orde.

In Vitamine A, de podcasts voor accountants en financials, spreken gasten over het nieuws in accountantsland, over inzichten en visies op actuele thema’s. De afleveringen van Vitamine A zijn terug te vinden via de podcast-button bovenaan deze website..

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.