Nieuws

Britse waakhond wil uitstel cijferpublicaties om coronavirus

De Britse toezichthouder voor financiële markten dringt er bij beursgenoteerde bedrijven op aan om minstens twee weken te wachten met het publiceren van voorlopige kwartaal- of jaarcijfers. Veel van die gegevens zijn alweer achterhaald door het nieuwe coronavirus en alle maatregelen om de pandemie in te dammen.

Als bedrijven toch aan hun publicatieplanning zouden vasthouden, hebben ze volgens de Financial Conduct Authority (FCA) te weinig tijd om de invloed van de recente ontwikkelingen mee te nemen in hun handelsberichten. De toezichthouder heeft daarom beursgenoteerde bedrijven aangeschreven die van plan waren de komende dagen de boeken te openen.

De toezichthouder wijst er verder op dat de publicatie van voorlopige cijfers niet verplicht is, maar wel gebruikelijk bij Britse beursgenoteerde bedrijven. In deze crisistijd zou die praktijk te veel druk leggen op ondernemingen en accountants.

De FCA werkt verder met toezichthouders voor accountants en financiële instellingen aan richtlijnen die ervoor moeten zorgen dat bedrijven voldoende inzage in de impact van het coronavirus kunnen geven. De eerste concrete maatregelen worden binnenkort verwacht.

Bron: ANP/FCA

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.