Nieuws

Fiscalisten en accountants vragen minister om aanvullende maatregelen

De beroepsorganisaties van accountants, belastingadviseurs en administrateurs (NOB, RB, NOAB, SRA en NBA) hebben minister Hoekstra van Financiën in een gezamenlijke brief gevraagd om aanvullende maatregelen naar aanleiding van de coronacrisis.

In de brief is een aantal onderwerpen benoemd, op basis van signalen uit de praktijk. Zo wordt aandacht gevraagd voor het verlengen van bepaalde fiscale termijnen en voor de positie van de directeur-grootaandeelhouder (dga). Voor beide zaken is volgens de organisaties behoefte aan duidelijkheid op korte termijn.

Ook wordt gewezen op het gebruik kunnen maken van ondernemersfaciliteiten door zelfstandig ondernemers, in relatie tot het urencriterium. Daarbij is vooral van belang dat het onderwerp wordt onderkend en op een later tijdstip wordt bezien hoe er mee om te gaan.

De organisaties vragen bij de genoemde knelpunten om aangepast beleid. De brief is ondertekend door de voorzitters van de Nederlandse Orde van Administratie- en Belastingdeskundigen (NOAB), de Nederlandse Orde van Belastingadviseurs (NOB), het Register Belastingadviseurs (RB), de Samenwerkende Register Accountants en Accountants Administratieconsulenten (SRA) en de NBA.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.