Nieuws

NBA: 'Accountants kunnen cliënten zeker helpen bij uitstel belastingen'

Accountants kunnen hun cliënten zeker helpen bij het aanvragen van uitstel van belastingen, wat de NBA betreft. Berichtgeving daarover zorgt mogelijk voor verwarring.

Op verzoek van de Tweede Kamer geeft de Belastingdienst aan ondernemers op verzoek nu drie maanden uitstel van betaling van loonbelasting, vennootschapsbelasting en btw. Dat is onderdeel van het pakket steunmaatregelen in verband met de coronacrisis. Een verklaring van een derde-deskundige, zoals een accountant, is hiervoor niet meer nodig. Daar was eerder wel sprake van, maar op verzoek van de Tweede Kamer is die voorwaarde geschrapt.

Volgens het FD ontraadt de NBA haar leden om in deze kwestie als deskundige op te treden. In de optiek van NBA-woordvoerder Lukas Burgering ligt dat anders. "Eerder hebben wij alleen aangegeven dat nog niet duidelijk was hoe die verklaring eruit moest zien, daarover liep nog overleg met de Belastingdienst. Dus gaven we aan onze leden aan om daar nog even op te wachten. Inmiddels is zo’n verklaring voor regulier drie maanden uitstel dus niet meer nodig."

Bij een langer uitstel van belastingbetaling dringt de Belastingdienst wel aan op aanvullende informatie over de noodzaak daarvan en het verband met de coronacrisis. De NBA adviseert leden samen met opdrachtgevers te bezien of ze in aanmerking komen voor uitstel en ze daarbij te helpen, aldus Burgering. 

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.