Nieuws

NBA schrapt Accountantsdag 2020, viert 125-jarig beroep online

Vanwege alle risico's rondom de coronacrisis heeft de NBA besloten de Accountantsdag 2020, die gepland stond op 24 november, niet door te laten gaan. Wel wordt stilgestaan bij het 125-jarig bestaan van het Nederlandse accountantsberoep.

Belangrijkste afweging is de veiligheid van de deelnemers, aldus de beroepsorganisatie. Een fysiek evenement met meer dan duizend deelnemers brengt nog te veel onzekerheid.

Ook de financiële risico's die horen bij de organisatie van zo'n groot congres hebben geleid tot de beslissing om de Accountantsdag te schrappen voor dit jaar. Eerder schrapte de NBA al de Dag van de Financial 2020, die in juni op de rol stond.

125 jaar accountantsberoep

Wel roept de NBA haar leden op om de middag van 24 november vrij te houden in de agenda. Het georganiseerd accountantsberoep bestaat in 2020 in Nederland precies 125 jaar; in 1895 werd de eerste Nederlandse beroepsorganisatie voor accountants opgericht.

Om dat te memoreren komt de NBA in het najaar met een serie online activiteiten, met als thema 'Springlevend'. Op 24 november wordt die serie activiteiten afgesloten met een online evenement. Over dat alles volgt nog nadere informatie.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.