Nieuws

Robert Mul, NBA: leden helpen heeft nu hoogste prioriteit

De zorgen van de NBA zijn 'peanuts' vergeleken met de zaken waarmee leden en hun klanten nu te maken krijgen. Dat zegt Robert Mul, voorzitter van het NBA-crisisteam, in de zesde aflevering uit de reeks NBA HELPT-podcasts.

Het helpen van leden in deze crisistijd heeft de hoogste prioriteit binnen de NBA, benadrukt Mul in het gesprek met Lukas Burgering, manager externe communicatie van de NBA. Het gecombineerde NBA HELPT-platform wordt "heel veel geraadpleegd". Mul is vooral blij met de bijdrage van leden zelf op het platform, onder het motto 'leden helpen leden'. Zo is het artikel van John Weerdenburg over de impact van de coronacrisis op de jaarverslaggeving over 2019 inmiddels al duizenden keren bekeken.

De NBA heeft de afgelopen weken heel veel leden en studenten moeten informeren over het schrappen van bijeenkomsten, opleidingen, trainingen, events en diplomauitreikingen. Ook de Dag van de Financial op 24 juni is helaas geschrapt. Verder is besloten een aantal PE-verplichtingen op te schuiven, omdat leden nu wel andere zorgen aan hun hoofd hebben. De problemen van de NBA zelf zijn vergeleken daarmee "peanuts", aldus Mul.

Hij geeft in de podcast aan dat ook de contacten in Den Haag vanuit de NBA nu extra relevant zijn, bijvoorbeeld om als accountantsberoep snel te kunnen inspelen op de steunmaatregelen van de overheid tijdens de coronacrisis.

De podcast is de zesde in een reeks speciale NBA HELPT-podcasts, om aandacht te vragen voor het hulpprogramma van de beroepsorganisatie. De podcasts zijn te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast, Pocket Casts, Stitcher en Tune In.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.