Nieuws

Vraag van de Dag: Checklist gevolgen coronacrisis voor samenstelpraktijk

Gezien de vele vragen vanuit de samenstelpraktijk over de gevolgen van de coronapandemie heeft de NBA een checklist met aandachtspunten opgesteld.

Het document 'Aandachtspunten coronacrisis samenstelpraktijk' zet op een rij welke aandachtspunten er spelen en welke regelgeving juist nu vaak zal worden geraadpleegd, aldus de NBA Helpdesk Vaktechniek. Om gebruikers te helpen is het document waar mogelijk voorzien van hyperlinks en verwijzingen.

De helpdesk benadrukt dat het document geen nieuwe zaken bevat ten opzichte van de geldende regelgeving. Het is dus goed mogelijk dat accountants(kantoren) al een vergelijkbaar document hanteren, of gebruik maken van werkprogramma's die de beschreven aandachtspunten al (grotendeels) afdekken. "De specifieke situatie bij uw kantoor of bij uw cliënt bepaalt of de aandachtspunten wel of niet relevant zijn", zo stelt de helpdesk.

Kijk op NBA HELPT voor meer praktijkvragen voor de helpdesks.

Checklist 'Aandachtspunten coronacrisis samenstelpraktijk' (pdf)

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.