Nieuws

Accon avm: omzet stijgt naar 90 miljoen, groei in advies

De omzet van accon avm adviseurs en accountants is in 2019 met 2,5 procent gestegen naar 90 miljoen euro. De autonome groei is vrijwel geheel gerealiseerd in de adviesdienstverlening. De omzet uit de samensteldienstverlening en de controlepraktijk bleef stabiel. De EBITDA steeg met 6 procent naar 13,1 miljoen euro.

Ondanks een "zeer moeilijke arbeidsmarkt" groeide het gemiddeld aantal medewerkers met 6 procent, van 824 naar 873 fte's. "De hoge uitstroom van medewerkers, die zo kenmerkend is voor de accountancysector, is gedaald in 2019", aldus accon.

Accon avm heeft de focus verlegd van groei door overnames naar autonome groei, zo meldt het kantoor bij de publicatie van het jaarverslag.

"Om accon avm klaar te maken voor de toekomst is er met ingang van 2019 voor gekozen om een nieuwe focus aan te brengen richting een toonaangevende adviesorganisatie met een stevige basis in de accountancy. De huidige adviesorganisatie wordt daarbij verder versterkt met full-service dienstverlening, gericht op autonome groei in het middelgrote agro- en mkb-segment. Centrale thema's daarbij zijn de kwaliteit van onze dienstverlening en de mens centraal, zowel bij onze klanten als bij de eigen organisatie."

Met het oog op het vergroten van het ondernemerschap heeft accon avm gekozen voor een regionale marktbenadering. De landelijke dienstverlening wordt daarbij aangestuurd vanuit drie regio's, elk met een eigen managementteam.

Het kantoor heeft in 2019 "stevig geïnvesteerd", onder andere in de uitbreiding van het kwaliteitscentrum, opleiding van medewerkers, het verder ontwikkelen van de lerende organisatie en digitalisering van de dienstverlening. Om de personele groei te kunnen realiseren is daarnaast ingezet op recruitment en de doorontwikkeling van de accon avm academy. Ook is een start gemaakt met de modernisering van de panden.

Verwachtingen

Accon avm heeft ook in de eerste maanden van 2020 een "sterke start" gemaakt, aldus het kantoor. "Als gevolg van de coronacrisis wordt een tijdelijke rem op de verdere ontwikkeling gezet. Door de hoge mate van digitalisering en de robuuste ICT-omgeving zijn medewerkers moeiteloos omgeschakeld naar thuiswerken en is de dienstverlening in de eerste maanden van de crisis op niveau gebleven."

Accon avm verwacht dat de accountancybranche de gevolgen van de crisis met name in het tweede halfjaar van 2020 en wellicht ook in 2021 zal gaan merken. "Desondanks staat accon avm er goed voor. Tijdens de crisis zijn onze klanten daar waar mogelijk ondersteund, na de crisis zal de langetermijnambitie van autonome groei in het advies worden waargemaakt."

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.