Nieuws

Kwart steunaanvragen zzp'ers niet uitbetaald

Haast een kwart van alle aanvragen voor de Tozo-regeling is niet uitbetaald, afgewezen of niet goed ingevuld.

Dat meldt BNR na een rondgang bij verschillende gemeenten over de steunregeling voor zzp'ers. In april waren er nog forse verschillen tussen de manier waarop gemeenten de Tozo-regeling vormgaven, schrijft BNR. Die worden nu de regeling wat langer loopt steeds kleiner.

Gemeenten geven aan problemen te voorzien bij de verlenging van de Tozo-regeling. In de tweede fase speelt ook het inkomen van de partner een rol bij het bepalen of een zzp'er in aanmerking komt voor steun. Daardoor zouden veel zzp'ers buiten de boot vallen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.