'Toename dreiging cyberaanvallen door coronacrisis'
Met de uitbraak van het coronavirus is de dreiging van cyberaanvallen op bedrijven toegenomen. Zo waren er grote aanvallen waarmee cybercriminelen ondernemers in de val lokten met aanbiedingen van vaccins en mondkapjes.
Dat meldt ABN Amro op basis van een onderzoek in mei onder 170 bedrijven. ABN Amro denkt dat het doelwit van cybercriminelen groter is geworden door de uitbraak van het coronavirus. "Communicatie is meer gedigitaliseerd, omdat meer medewerkers vanuit huis werken. Ook wordt er meer online gewinkeld dan voor de coronacrisis", schrijft de bank.
Zo'n 7 procent van de Nederlandse bedrijven heeft te maken gehad met een cyberaanval die aan corona is gerelateerd. Volgens ABN Amro ligt dat percentage waarschijnlijk hoger, omdat niet elke aanval wordt herkend.
ABN Amro meldt dat minder bedrijven cybercriminaliteit als risico zien dan voor de coronacrisis, ondanks de grotere dreiging. Dat is volgens de bank te verklaren doordat de aandacht, en daardoor ook de risicoperceptie, is verschoven.
Bron: ANP/Accountant
Gerelateerd

KPMG: 'Vrouwelijke bestuurders zien coronacrisis als impuls voor meer diversiteit'
Vrouwelijke bestuurders van grote Nederlandse ondernemingen zien de coronacrisis als een belangrijke impuls voor meer inclusiviteit en diversiteit binnen het bedrijfsleven.

Meer Nederlanders komen onder werktijd vrijwel niemand tegen
Door het massale thuiswerken tijdens de coronacrisis zijn er veel meer Nederlanders die vrijwel nooit iemand tegenkomen tijdens hun werk.

FNV en VNO-NCW roepen op tot een nationaal herstelplan
De leiders van vakbond FNV en werkgeversorganisatie VNO-NCW roepen in een gezamenlijke open brief aan het demissionaire kabinet en de nieuwe Tweede Kamer op tot...

Ryanair lijdt nederlaag in strijd tegen staatssteun
Ryanair heeft van de op één na hoogste rechtbank van de Europese Unie ongelijk gekregen in rechtszaken die de vliegmaatschappij heeft aangespannen tegen staatssteun...

Brussel klaar om 800 miljard euro te gaan lenen voor herstelfonds
Europese banken gaan de komende vijf jaar EU-obligaties en ander Europees schuldpapier uitgeven om het economisch herstel van de coronacrisis te kunnen financieren.