Nieuws

Arnout van Kempen: coronacrisis helpt niet bij ontwikkeling soft skills

Verandert het accountantsberoep wezenlijk door de coronacrisis? Nee, meent compliance adviseur en columnist Arnout van Kempen. "Over tien jaar is de coronacrisis een voetnoot in de geschiedenis."

Meer online contact binnen teams en met de cliënt zal ook in de toekomst wel blijven. Maar Van Kempen ziet accountants inmiddels toch weer terugkeren naar hun kantoor en de klant. "De files zijn weer terug", zegt hij in de dertiende aflevering van de NBA Helpt-podcast. Bevordelijk voor de ontwikkeling van soft skills is het online werken ook niet, wat Van Kempen betreft. "We zijn een hele hoop subtiele non-verbale signalen kwijt bij het online vergaderen."

Er zijn "serieuze ontwikkelingen" in de technologie rondom het beroep, maar die resulteren nog niet in echt wezenlijke veranderingen. Accountants zelf hebben er vaak nog moeite mee om de innovatieslag te maken, stelt Van Kempen in het gesprek met Lukas Burgering van de NBA. "Revoluties waarvan ik tranen van ontroering in mijn ogen krijg, zijn er echt nog niet."

De podcast is de dertiende in de reeks NBA HELPT-podcasts, onderdeel van het hulpprogramma van de beroepsorganisatie. De podcasts zijn te beluisteren via Soundcloud, Spotify, Apple Podcast, Pocket Casts, Stitcher en Tune In.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.