Nieuws

Eigenaar Steps en Miss Etam vraagt faillissement aan

Modewinkelbedrijf FNG, moeder van modeketens als Miss Etam, Brantano en Steps, heeft in België faillissement aangevraagd en vraagt uitstel van betaling in Nederland aan.

De onderneming kampte al langer met financiële problemen, die werden verergerd door de lockdownmaatregelen tegen het coronavirus. Nu banken hebben aangegeven niet met extra geld over de brug te willen komen, hebben de meeste Belgische vennootschappen van de modegroep faillissement aangevraagd.

Het is de bedoeling dat de winkels van FNG voorlopig openblijven, zegt een woordvoerder. Daar voegt hij aan toe dat het nog maar de vraag is of werknemers zin hebben naar het werk te komen, nu ze hun baan dreigen te verliezen. Woensdag legde personeel van schoenenketen Brantano al spontaan het werk neer toen uit een te vroeg verstuurde jaaropgave duidelijk werd dat er een bankroet op komst was.

Naast de financiële problemen door de coronacrisis, was er de afgelopen maanden ook toenemende kritiek op de boekhouding van FNG. Door veel overnames zit het concern diep in de schulden. Ook krijgt het zijn jaarcijfers over vorig jaar niet goedgekeurd, doordat van meerdere transacties de achterliggende documentatie kwijt of onvolledig is.

Door in Nederland niet voor een faillissement maar voor uitstel van betaling te gaan, hoopt FNG een deel van zijn activiteiten voort te zetten. Uit de eerste aankondiging van de surseance werd niet direct duidelijk om welke onderdelen het zou gaan. Voor de moedermaatschappij van FNG en de Zweedse activiteiten, die vooral bestaan uit de vorig jaar overgenomen onlineverkoper Ellos, is geen faillissement of uitstel van betaling aangevraagd.

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.