Nieuws

Jonge accountant in lijst 30 grootste talenten

Registeraccountant Inge Gerrits van PwC is één van de dertig grootste talenten uit de wetenschap, cultuur, politiek, sport en bedrijfsleven. De jonge accountant is opgenomen in de lijst '30-onder-30' in magazine Elsevier.

Inge Gerrits (27) behaalde eerder dit jaar haar RA-titel. Te midden van de in januari verschenen rapporten van MCA en CTA schreef zij een column in het FD “Niet omdat het moet, maar omdat we betere controles willen”. Gerrits toonde zich daarin trots op haar vak en beschreef de verandering die binnen het accountantsberoep merkbaar is. “Dat wij tegenwoordig veel eerder met onze controle beginnen geeft meer ruimte voor open discussies, tegenspraak en reflectie. Dat maakt de accountantscontrole niet alleen beter, het maakt het werk ook nog leuker.”

Namens de Young Assurance Board van PwC benadrukte Gerrits in het voorjaar van 2019 al graag in gesprek te gaan met de CTA over kwaliteitsverbetering binnen het beroep. Zij is zeer vereerd met de vermelding in de ranglijst van Elsevier en hoopt dat haar nominatie studenten stimuleert om voor het accountantsberoep te kiezen. “Van ons vak weten de meeste mensen heel weinig. Zonde, want het is zo leuk!’’, zo valt te lezen in een interview met Gerrits op de website van PwC.

De Elsevier-ranglijst ’30-onder-30’ presenteerde eerder sportieve talenten als  Frenkie de Jong en Max Verstappen. Dit jaar bevat de lijst onder meer handbalster Tess Wester en PSV-voetballer Mohamed Ihattaran, maar ook een jonge laborante van het RIVM en een kroonlid van de SER. PwC is “gigantisch trots” dat Inge Gerrits onderdeel is van de ranglijst, aldus een woordvoerder.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.