Nieuws

NBA: Klein deel leden voldoet niet aan PE-verplichting

Ondanks herhaaldelijke herinnering vanuit de NBA hebben 68 accountants tot op heden niet voldaan aan hun permanente educatie-verplichtingen over de periode 2016-2018.

Volgens de NBA betekent dit vooral dat meer dan 99 procent van de ruim twintigduizend actieve leden wel aan de PE-plicht voldoet. NBA-leden hebben drie jaar de tijd om het afgesproken aantal PE-uren te behalen.

Een deel van de leden is inmiddels overgeschakeld naar de nieuwe PE-systematiek van de beroepsorganisatie, die uitgaat van meer eigen verantwoordelijkheid en keuzevrijheid ten aanzien van inhoud en vorm van de permanente educatie. Vanaf 2021 is die nieuwe systematiek voor alle actieve NBA-leden van toepassing.

De beroepsorganisatie dient een klacht in bij de Accountantskamer tegen de 68 leden die hun PE-plicht hebben veronachtzaamd over de driejaarsperiode 2016-2018. In de praktijk leidt een PE-uitspraak bij de Accountantskamer soms tot een geldboete, gerelateerd aan het aantal gemiste PE-uren.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.