Nieuws

EY Duitsland verliest twee grote Duitse klanten vanwege Wirecard

Commerzbank en de vermogensbeheer-tak van Deutsche Bank (DWS Group) zeggen EY vaarwel vanwege het risico op belangenconflicten rondom Wirecard. Commerzbank is een van de bancaire financierders van Wirecard en DWS had in de betalingsverwerker geïnvesteerd.

Beide partijen geven aan in belangenconflicten terecht te komen als zij bijvoorbeeld in de toekomst genoodzaakt zijn EY aan te klagen vanwege zijn rol als auditor van Wirecard. EY laat in een verklaring weten dat het op een andere beslissing had gehoopt. "We willen echter benadrukken dat we nog altijd een goede en constructieve dialoog voortzetten met DWS", aldus EY.

Er lopen verschillende rechtszaken tegen EY in Duitsland van investeerders. Ook het Duitse Openbaar ministerie en de Duitse toezichthouder BaFin onderzoeken de rol van EY in het Wirecard-schandaal.

2 miljard kwijt

In juni 2020 maakte de Duitse betalingsverwerker Wirecard bekend dat bijna twee miljard euro aan banktegoeden die op de balans stond kwijt was en niet veel later dat die vermiste tegoeden mogelijk nooit hebben bestaan. Het bedrijf trok daarop zijn financiële publicaties van de afgelopen jaren in en vroeg eind juni uitstel van betaling aan.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.