Nieuws

Nederland telt meer miljardairs dan ooit

De rijkste Nederlanders zijn afgelopen jaar fors rijker geworden. Inmiddels telt ons land 45 miljardairs, een record.

Dat blijkt uit de vijfentwintigste editie van de Quote 500, de jaarlijkse rijkenlijst van het tijdschrift Quote. De vijfhonderd rijkste Nederlanders zagen hun vermogen afgelopen jaar met bijna een vijfde toenemen. Samen zijn zij goed voor een kleine 220 miljard euro.

Heineken-erfgenaam Charlene de Carvalho-Heineken is nog steeds met afstand de rijkste en heeft nu een vermogen van 13,5 miljard euro, een toename van 11,6 procent. In coronajaar 2020 zag de dochter van de overleden bierbrouwer Freddy Heineken haar vermogen nog met ruim twee miljard euro afnemen.

Door de beursgang van zijn bedrijf CTP werd het vermogen van vastgoedondernemer Remon Vos ruim drie keer zoveel waard, waarmee hij steeg naar de tweede plek. Met een vermogen van 5,7 miljard euro verdringt hij Randstad-oprichter Frits Goldschmeding (5,6 miljard euro) naar de derde plaats.

Snelste stijger

De rijkste familie in de lijst is de familie Brenninkmeijer, eigenaren van C&A, die samen goed zijn voor 23 miljard euro. De koninklijke familie heeft volgens Quote een vermogen van 1,2 miljard euro. Bunq-oprichter Ali Niknam steeg het hardst op de rijkenlijst en staat met een vermogen van anderhalf miljard euro op de 29ste plaats.

Om in de rijkenlijst te worden opgenomen, was dit jaar een vermogen van minimaal 110 miljoen euro nodig.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.