Nieuws

Magazine: Arbeidsmarkt, ADR en mvo

In het nieuwe nummer van Accountant een interview met twee prominente accountants van de ADR, die hun rug graag recht houden. Nancy Kamp-Roelands kijkt terug op duurzaamheidsverslaggeving in de afgelopen decennia. En er is zorg over de arbeidsmarkt voor accountants.

"Schaarste, werkdruk en uitval worden ook in onze sector een steeds groter probleem, zeker omdat het takenpakket de komende jaren alleen nog maar wordt uitgebreid", aldus NBA-directeur Berry Wammes, die dit keer het voorwoord voor het magazine schreef. Ook De Kwestie gaat in op de zorgen over een krappe arbeidsmarkt.

De Auditdienst Rijk (ADR) probeert met haar controles dicht bij de feiten te blijven, in een omgeving van politieke polarisatie en beeldvorming. Niet altijd makkelijk, maar Adrie Kerkvliet en Avinash Nandram "accepteren van niemand instructies".

Duurzaamheidsinformatie lijkt een nieuw terrein voor accountants, maar Nancy Kamp-Roelands is er al jaren druk mee. Ze gaat in vogelvlucht langs een halve eeuw mvo-verslaggeving. "Ik merk dat het accountantsberoep is wakker geschud, gelukkig."

Online te lezen

Het nieuwe NBA-magazine schrijft ook over het sociale accountantskantoor, over het werken aan kwaliteitsverbetering en memoreert het afscheid van een bekende secretaris. Het blad ligt deze week bij abonnees in de bus.

Het magazine is ook online te lezen via Accountant.nl en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.