Nieuws

Twee derde ondernemers volgt fiscaal advies altijd op

Bijna twee derde van de Nederlandse ondernemers (63 procent) volgt altijd het fiscaal advies van externe adviseurs. Dat levert betere bedrijfsresultaten op, aldus 65 procent van de ondernemers.

Een en ander blijkt uit onderzoek onder 273 ondernemers door Nextens, leverancier van fiscale aangiftesoftware. De betrokken ondernemers hechten meer waarde aan het advies dat de adviseur geeft, dan aan het doen van de belastingaangifte (65 procent).

Daarnaast verwachten negen van de tien ondernemers dat de persoon die de belastingaangifte doet ook proactief fiscaal advies geeft. Ondanks de toegevoegde waarde van deze adviseurs, willen ondernemers niet continu bezig zijn met hun belastingen. Slecht 37 procent heeft het hele jaar door behoefte aan fiscaal advies. 

Omdat het geven van advies tijdrovend kan zijn, start Nextens met 'fiscaal advies als servic' (FAAS), een tool die geautomatiseerd adviessignalen geeft aan fiscaal professionals. Doel is die te helpen "proactief hun adviesrol te vervullen".

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.