Nieuws

Whitepaper: Innovatieve financiële oplossingen voor circulaire diensteneconomie

Een Community of Practice, onder leiding van het Sustainable Finance Lab, heeft een whitepaper uitgebracht over innovatieve financiële oplossingen voor bedrijven die op een circulaire manier zaken willen doen en moeite hebben om kapitaal aan te trekken.

De Community of Practice (CoP) heeft onderzoek gedaan naar de rol van het Circular Service (CISE) platform, dat betalingen en informatie distribueert naar partijen die samen werken aan het leveren van ​​circulaire diensten. Daarbij is met name bekeken hoe de financiering van circulaire bedrijven kan worden ondersteund.

De whitepaper laat zien dat het CISE-platfom bijdraagt aan betere financierbaarheid van circulaire diensten, door vanuit de beschikbare data meer zekerheid te bieden. Ook worden nieuwe financieringsvormen mogelijk en krijgen ​​financiers nieuwe manieren aangeboden om risico's te spreiden en direct te investeren in circulaire activa.

Experts van ABN Amro, Allen & Overy, ASN Bank, Avans Hogeschool, Circle Economy, EY, 4CEE, InvestNL, Rabobank, Startgreen Capital, Stichting DOEN, Sustainable Finance Lab, UncInc, Hogeschool Windesheim werken samen in de CoP. Ook EY heeft bijgedragen aan de totstandkoming van de whitepaper.

De belangrijkste conclusies uit de CoP worden gepresenteerd in de whitepaper 'Circular Service Finance', die beschikbaar is via de website van het Sustainable Finance Lab.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.