Nieuws

Accountant onthoudt zich van oordeel Swapfiets

Bij de controle van Swapfiets heeft KPMG zich onthouden van een oordeel. Belangrijkste oorzaak: een onbekend aantal fietsen.

Dat meldt Quote. Het deelfietsenbedrijf kreeg het niet voor elkaar om het aantal fietsen te tellen dat het bedrijf inmiddels in Nederland heeft. Mogelijke voorzieningen en afschrijvingen waren daardoor niet helder.

Swapfiets is in de afgelopen jaren sterk in omzet gegroeid, mede dankzij miljoeneninvesteringen van miljardairsfamilie Pon. Het bedrijf noteerde over 2018 een verlies van 11,3 miljoen euro, en in 2019 groeide dit tot 19,3 miljoen, vooral door investeringen in uitbreidingen naar nieuwe steden. Pon stopte in 2019 ruim 37 miljoen euro in het bedrijf.

Swapfiets laat in een reactie aan Quote weten dat de uitbreiding zo snel is gegaan, dat "de administratie niet zo hard ging als de uitgifte van fietsen". De accountant werd pas in de loop van 2020 aangesteld, omdat Swapfiets pas eind 2019 controleplichtig werd, "sneller dan verwacht". Volgens Swapfiets is alles weer opgelost in de eindbalans van 2020.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.