Nieuws

FIOD kan geen directeur vinden

De Fiod zoekt al sinds 2020 naar een nieuwe directeur, maar kan geen geschikte kandidaat vinden. Mogelijk komt dit door het hoge afbreukrisico.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Voormalig algemeen directeur Hans van der Vlist moest in 2020 de aftocht blazen vanwege de toeslagenaffaire. Met hem vertrokken nog eens vier topambtenaren van andere diensten. Als gevolg daarvan zou er een vacuüm zijn ontstaan in de top van de opsporingsdienst. De positie wordt momenteel noodgedwongen ingevuld door consultant Niels Obbink.

Er zou wel interesse zijn geweest voor de functie, maar niemand voldeed aan de functie-eisen. Volgens kenners van deze specifieke arbeidsmarkt zou mee kunnen spelen dat de Belastingdienst en de Fiod bij de gemiddelde Nederlander geen goede connotatie hebben. Dat imago is door de toeslagenaffaire ook nog eens verslechterd. Ook de beloningen liggen niet in lijn met wat soortgelijke functies qua complexiteit en verantwoordelijkheid buiten de publieke sector opleveren.

Volgens het FD komt de moeilijke zoektocht op een bijzonder slecht moment voor de opsporingsdienst; er lopen momenteel meerdere belangrijke onderzoeken naar vermeende misstanden bij grote ondernemingen.

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.