Nieuws

Klantenstop Robeco wegens mogelijk overtreden witwaswetgeving

Vermogensbeheerder Robeco stopt per direct met het aannemen van nieuwe particuliere klanten nadat de AFM dreigde met een boete van 1,8 miljoen euro wegens het overtreden van onder meer antiwitwaswetgeving.

Dat meldt het Financieele Dagblad. Robeco krijgt van de AFM tot eind 2021 de tijd om tien verbeterpunten door te voeren, anders wordt de boete geïnd. Volgens de AFM gaat het om overtredingen van de Wwft en de Sanctiewet, die beleggingsinstellingen dwingt te controleren of beleggingen niet in strijd zijn met internationale sancties.

Robeco zegt dat er momenteel nog geen indicatie is van gevallen waarbij Robeco-rekeningen zijn misbruikt. De timing van de klantenstop is vervelend voor Robeco, omdat beleggen flink in populariteit is gestegen in coronatijd.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.