Nieuws

Franse privacywaakhond onderzoekt databescherming app Clubhouse

De Franse privacywaakhond gaat onderzoek doen naar de populaire app Clubhouse, om te bepalen of het Amerikaanse bedrijf achter de app de Europese regels voor databescherming wel naleeft. Volgens toezichthouder CNIL kunnen strafmaatregelen volgen als de regels niet juist worden gehanteerd.

CNIL zei dat het nu onduidelijk is wat Clubhouse doet met de gegevens van gebruikers en hoe veilig die informatie is. Clubhouse lijkt volgens CNIL geen zakelijke aanwezigheid in de Europese Unie te hebben. Er is in Frankrijk door meer dan 10 duizend mensen een petitie getekend, waarin werd opgeroepen tot onderzoek naar mogelijke privacyschendingen door Clubhouse.

Clubhouse is een sociaal medium waar mensen van over de hele wereld samenkomen om in groepsgesprekken met elkaar te praten en mee te luisteren. De vorig jaar gelanceerde app is op dit moment beschikbaar voor Apple-gebruikers en alleen toegankelijk op uitnodiging. Door de coronacrisis en de lockdowns is de populariteit van Clubhouse sterk gestegen. Ook accountants zijn er inmiddels regelmatig te vinden

Bron: ANP

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.