Nieuws

Minister Koolmees spreekt tijdens Tozo-webinars

Op 3 en 5 maart organiseert de NBA twee webinars over praktijkcases rondom de Tijdelijke overbruggingsregeling zelfstandig ondernemers (Tozo). Ook minister Koolmees (Sociale Zaken en Werkgelegenheid) levert een bijdrage aan de inhoud. De editie van 5 maart heeft nog ruimte voor deelnemers.

De Tozo-regeling blijkt voor gemeenten complex in de uitvoering en voor accountants is het lastig om de uitvoering van de regeling te controleren en bevindingen te rapporteren. De overbruggingsregeling wordt uitgevoerd door gemeenten, gemeenschappelijke regelingen en decentrale uitvoeringsorganisaties. De verantwoording geschiedt in de SiSa-bijlage bij de jaarrekening 2020 en volgende jaren.

Tijdens de webinars 'Tozo verantwoording uit de praktijk gegrepen' staan de beschikbare informatie over de Tozo-verantwoording en de behandeling van praktijkvoorbeelden en vragen centraal. Doel is om ondersteuning te bieden bij de uitvoering, keuzes die daarin gemaakt moeten worden ten aanzien van visie en uitvoering van misbruik en oneigenlijk gebruik, het oplossen van signalen rondom interne beheersing en de controletechnische uitvoerbaarheid door de accountant.

De webinars zijn georganiseerd samen met de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG), het ministerie van SZW en de gemeente Rotterdam. Ze zijn bestemd voor accountants, maar ook voor gemeenten, gemeentelijke uitvoeringsorganisaties, controllers en financieel geïnteresseerden.

Het webinar van 3 maart is inmiddels volgeboekt. Voor het webinar van 5 maart (13.00-14.30 uur) is deelname nog wel mogelijk. Aanmelden kan via nba.nl.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.