Nieuws

Ook 2021 wordt nog een verloren jaar voor event professionals

Voor freelancers werkzaam in de evenementensector wordt ook 2021 door de coronacrisis nog een verloren jaar. Naar verwachting valt de behaalde omzet wel iets positiever uit dan over 2020.

Tegelijk is die omzet dit jaar naar verwachting nog maar zo'n zestig procent ten opzichte van 2019. Ook verwachten de freelancers hun omzet grotendeels buiten de cultuur- en evenementensector te behalen. Dat was in 2020 ook al het geval. De event professionals zijn wel een stuk positiever over hun verwachtingen voor 2022.

De generieke steunmaatregelen zijn voor 65 procent van de event professionals niet toegankelijk. 46 procent is inmiddels begonnen met bij- of omscholing.

Vereniging

Een en ander blijkt uit onderzoek van de Vereniging Voor Freelance Event professionals (VVFE), opgericht als reactie op de coronacrisis. De vereniging, die opkomt voor de belangen van freelancers in de evenementensector, schreef in januari 2021 een enquête uit onder de ruim vijfhonderd leden. 

De cultuur- en evenementensector wordt enorm hard geraakt door de coronacrisis. Om ervoor te zorgen dat geen volledige leegloop aan kennis en knowhow van de sector plaatsvindt, moeten ook freelancers beter worden ondersteund, aldus de VVFE.

De vereniging stelt dat de sector goed is voor zo'n 30.000 arbeidsplaatsen. Een groot deel daarvan zijn freelancers die seizoensgebonden opdrachten invullen.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.