Nieuws

PwC UK laat werknemers na coronacrisis veel meer thuiswerken

De Britse tak van PwC heeft aan zijn werknemers laten weten dat werknemers gemiddeld 40 tot 60 procent van hun werktijd zullen thuiswerken als de pandemie voorbij is.

Dat meldt The Financial Times. PwC is de eerste van de big four in het Verenigd Koninkrijk die een langetermijnvisie geeft op de werkomstandigheden. Die visie heeft het accountants- en advieskantoor in zijn interne communicatie een heuse titel meegegeven: 'The Deal'. Gemiddeld zullen werknemers twee tot drie dagen per week op kantoor komen en krijgen zij deze zomer een halve dag vrij op vrijdagen. Als dat succesvol blijkt dan komt de vrije vrijdagmiddag jaarlijks terug. Werknemers krijgen ook in het algemeen meer vrijheid in hoe zij hun tijd indelen.

Kevin Ellis, voorzitter en senior partner bij PwC UK: "We promoten flexibel werken al lange tijd en we hopen dat de aankondigingen van vandaag het veel meer de norm dan de uitzondering maken. De toekomst van werk verandert zo snel dat we voortdurend moeten evolueren in hoe we te werk gaan zodat we voldoen aan de behoeften van onze mensen en onze klanten."

De afgelopen tijd laten steeds meer organisaties weten wat hun plannen zijn en daarin blijkt veel verschil te zitten. Zo gaf autofabrikant Ford onlangs een groot deel van de medewerkers te kennen dat ze ook na de pandemie vanuit huis kunnen werken. In Nederland zei topman Steven van Rijswijk van ING dat de helft van het werk bij de bank in de toekomst vanuit huis kan. De bank Citigroup kiest eveneens voor een hybride model, waarbij personeel drie dagen per week op kantoor moet komen en twee dagen per week vanuit een alternatieve locatie kan werken.

Goldman Sachs heeft echter laten weten het thuiswerken als een 'afwijking' te zien, en erop te mikken zo snel mogelijk weer iedereen naar kantoor te krijgen. Uit onderzoek van KPMG bleek onlangs ook dat het percentage ceo's dat een hybride model wil invoeren na de pandemie dalende is. Waar vorig jaar 70 procent van de ceo's aangaf vooral remote workers te zoeken is dit nu gedaald tot 20 procent.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.