Nieuws

'Zakelijke dienstverlening groeit met 3 procent in 2021'

De omzet in de zakelijke dienstverlening zal dit jaar naar verwachting met 3 procent groeien. Dat denkt ABN Amro. Volgens de bank hebben veel zakelijke dienstverleners inmiddels hun "ritme gevonden" in de nieuwe werkelijkheid. Zeker in de accountancy gaat het goed.

ABN Amro stelt dat uitzendkrachten en beveiligers volop worden ingezet bij test- en priklocaties voor corona en schoonmakers in ziekenhuizen. De vraaguitval is hierdoor minder heftig dan vorig jaar, maar nog steeds aanzienlijk.

De vooruitzichten voor de tweede helft van het jaar zijn goed, zegt de bank. De coronamaatregelen zijn dan naar verwachting grotendeels afgebouwd doordat een groot deel van de bevolking is ingeënt. Dit betekent meer vloeroppervlakte om schoon te maken en te beveiligen. Ook trekken de meer traditionele uitzendbanen in de horeca en in de evenementenbranche vanaf dat moment weer aan, schrijft ABN Amro.

Advocaten en accountants

Met name advocaten en accountants doen het ondanks de coronacrisis goed, aldus de bank in haar rapport. Vooral accountants hebben, mede door de steunmaatregelen van het kabinet, volop werk. Voor 2021 en 2022 gaat de bank uit van een groei van zeker twee procent in de sector. Ook adviesdiensten lopen nu meer door dan tijdens de eerste lockdown in het voorjaar van 2020, toen alles plotseling stil kwam te staan.

Voor 2022 staan de seinen voor de dienstverlening op groen. Een economische groei van 4,1 procent in combinatie met toenemende bedrijfsinvesteringen leidt volgens ABN Amro tot een groeiverwachting van 4 procent voor de zakelijke dienstverlening.

Bron: ANP/ABN Amro

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.