Nieuws

'Als je kennis hebt over je financiën, sta je steviger in je schoenen'

'Happy Financial' en Accountant.nl-columniste Marjan Heemskerk heeft als missie om meer vrouwen inzicht te geven in hun financiën, omdat dat zorgt voor meer onafhankelijkheid.

Dat zegt Heemskerk in een interview in De Telegraaf. Werkzaam als registeraccountant bij een accountantskantoor begon zij vijf jaar geleden met haar online platform 'The Happy Financial'. Inmiddels is dat haar fulltime baan. Ook geeft zij les aan Nyenrode.  

"Ik ben destijds gestart met dit bedrijf doordat ik besefte dat er een gat bestaat tussen wat particulieren en ondernemers weten van financiën, en wat accountants denken dat zij weten", aldus Heemskerk. Ze bekent in het verhaal dat haar eigen financiën destijds "een puinhoop" waren en zij ondanks haar advieswerk als accountant amper geld had om boodschappen te doen.

Meer inzicht

"Mijn missie is om vrouwen meer inzicht te geven in hun financiën", stelt Heemskerk. "Bij veel vrouwen heerst nog het idee 'mijn partner is van de financiën'. Dat vind ik zonde, want het is een stukje onafhankelijkheid. Als je kennis hebt over je financiën, sta je steviger in je schoenen en kun je gaan en staan waar je wil."

Ook Heemskerk had als zelfstandig ondernemer last van de coronacrisis. "In maart 2020 zag ik door de pandemie de ene na de andere klus uitgesteld en geannuleerd worden. Toen had ik absoluut financiële stress."

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.