Nieuws

Magazine: 'Een uit de hand gelopen accountantsfeestje'

"Je moet eigenaarschap kweken, zorgen voor trotse jonge accountants, anders zijn ze na hun opleiding weg." Dat stellen Hakan Koçak en Arif Dursun, bedenkers van de Busy Season Talks, in het jongste nummer van het magazine Accountant.

De beide hosts van de 'huiskamergesprekken voor accountants' willen ook jonge accountants een podium bieden om met 'zwaargewichten' in gesprek te gaan. "Een hbo-student kan hier gewoon vragen stellen aan een bestuurder van de AFM", zeggen zij in het interview.  

In het nieuwe magazine pleit eminence grise Jules Muis (oud-voorzitter NIVRA, oud-vice president Wereldbank en oud-DG Europese Commissie) voor een maatschappelijk debat over de beloning van de accountant.

Verder wordt bericht over de 'samenstellingsopdracht-plus' bij de TVL-regeling en over het geringe ziekteverzuim onder accountants. Jan Wietsma, tot voor kort bestuurslid van de NBA, zit op de inmiddels bekende oranje stoel. En 'tekenend accountant' Ferry Timp komt nu eens zelf in beeld.  

Het nieuwe magazine is ook online te lezen en kan bovendien (per artikel of als geheel) in pdf-vorm worden gedownload.

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.