Nieuws

RvC beleggersvereniging VEB opgestapt na discussie over koers

De raad van commissarissen van de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) is opgestapt. Aanleiding zou een discussie zijn over de koers van de VEB na het aangekondigde vertrek van directeur Paul Koster.

Een en ander blijkt uit berichtgeving in het blad Effect van de VEB, dat schrijft over een conflict rondom de jongste ledenvergadering van de beleggersvereniging, gehouden op 21 juni. Dat conflict zou vlak voor de vergadering zijn geëscaleerd.

Directeur Paul Koster (68) kondigde dit voorjaar aan later dit jaar met pensioen te willen gaan, na zeven jaar bij de VEB. De visie van de rvc op de toekomst van de VEB na zijn vertrek leidde vervolgens tot discussie. In Effect en op de VEB-website schrijft Koster daarover: "Deze discussies hebben niet tot overeenstemming geleid, waarna de Raad van Commissarissen als geheel is teruggetreden.”

Opvolger

De afgetreden rvc bestond uit vijf personen, met advocaat Maarten Sanders als voorzitter. Voormalig Ajax-voorzitter Steven ten Have en oud Robeco- en beurstopman George Möller nemen naar verwachting eind juli de voorzittershamer over en gaan dan op zoek naar nieuwe rvc-leden en een opvolger voor Koster. Dat meldt De Telegraaf, op basis van de berichtgeving in Effect.

Volgens de krant betreuren betrokkenen de situatie, maar willen zij daarover verder niks kwijt. “Wederzijds is besloten dit hoofdstuk te sluiten, en over de inhoud van de discussies verder geen mededelingen te doen”, aldus Koster.

De VEB kampt al enige jaren met een dalend ledental. In 2019 en 2020 is het aantal leden teruggelopen van 40.000 naar 36.000. De financiële positie is onder aanvoering van voormalig registeraccountant en oud-AFM-bestuurder Koster echter wel verbeterd en de strategische koers is aangescherpt. Ook de internationale positie heeft met European Investors/VEB handen en voeten gekregen.  

Gerelateerd

Aanmelden nieuwsbrief

Ontvang elke werkdag (maandag t/m vrijdag) de laatste nieuwsberichten, opinies en artikelen in uw mailbox.

Bent u NBA-lid? Dan kunt u zich ook aanmelden via uw ledenprofiel op MijnNBA.nl.